2009. július 1., szerda

Jön a Csodaidők 3. része


Szabó Sándor beszélget Görgey Etelkával a Csodaidők magánkiadásban megjelenő harmadik részéről

SzS: Megjelenés előtt áll a Csodaidők sorozat harmadik kötete, azonban az első két résztől eltérően a harmadik magánkiadásban lát napvilágot. Miért volt erre szükség?

GE: Legfőképpen azért, mert a könyv eddigi kiadója, az Animus kiadó anyagi okokra hivatkozva lemondta a 3-4. kötetek kiadását - egyébként szerződésünk is csak az első két kötetre volt, így szerződést sem bontottunk. Ezután több mint három hónapig kerestem másik kiadót a könyvnek, de nem találtam olyat, amelyikkel mindkét felet kielégítő megállapodást tudtunk volna kötni.

SzS: Miért csak két kötetre szerződtetek eredetileg? Menet közben bővült többre?

GE: Legelőször csak az első kötetre kötöttünk szerződést, utána a másodikra - és az eredeti szerződésben az is szerepelt, hogy a kiadó a sorozat további köteteit csak akkor adja ki, ha az első kötet fogyása eléri a háromezret. Ezt a mai napig nem érte el (kb. 2200 db. fogyott eddig belőle), így sokáig a második kötet kiadása is kérdéses volt. Végül az olvasói érdeklődés miatt jött ki a 2. kötet, a 3. esetében azonban ez már nem volt elég - különös tekintettel a válságra.

Nincsenek megjegyzések: