2010. június 4., péntek

Könyvek - szurkolóknak

„– Apu, Isten szokott focizni?
Furcsa képet vághatok, mert egy ijedt kis fintor fut át az arcán, bólint, mint aki a tekintetemből megértette, hogy sületlenséget mondott. Nem is alkalmatlankodik tovább, elmegy. Hosszan bámulok utána, a hátán is látom, hogy elszomorodott. Na, mormogom magamban, most megbántottam. Próbálok visszazökkenni a munkába, de a távolodó, szomorú hát emlékképe nem hagy. Persze, mindig ez a hülye foci!” (Lázár Ervin, Foci)

Már csak egy hetet kell várni, és indul a nyár legjelentősebb eseménye: a FOCI VB! Szüleim emlékei szerint az első vébém az 1986-os, mexikói volt, amit a kirakatokba kipakolt tévék képernyőjéről követtem – sajnos csak percekig. Az 1990-es olaszországit aztán már teljes erőbedobással, meccsről meccsre, s így tovább azóta is, négyévente. Szeretem a focit játszani, nézni, és szeretek focis könyveket olvasni.



4 megjegyzés:

Kata írta...

Kár, hogy Baranyai András "foci-könyvét" még nem láthatjuk könyv formában. Én nagyon várom, hogy egyszer talán....

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Delfin sorozat. Micsoda nosztalgikus élmény! :) (Bár tudom, hogy itt most nem ez a lényeg! :P )

Pompor Zoltán írta...

Bizony, Kata, nagyon kellene András foci-könyve.

Hajni, én is nagyon szerettem a Delfin-könyveket. A Móra próbálkozott a felélesztéssel, de aztán abbamaradt. Valószínűleg ez már csak a szülőknek mond valamit (nosztalgia?), ők meg úgyis odaadják fiaiknak (lányaiknak?) a féltve őrzött delfineket.

Titty írta...

:) Jó könyv! :D