2009. március 12., csütörtök

Ma kezdődik a Millenárison az V. Gyermekirodalmi fesztivál


Budapesten a Millenáris ad otthont újból a Gyermekirodalmi Fesztiválnak és Vásárnak, melyet a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete a Csodaceruza folyóirattal közösen szervez.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy van igény a gyermekekre koncentráló irodalmi, gyermekkönyves rendezvényekre, amely mellett jól megfér a felnőtteket érintő szakmai program is.
Az idei fesztivál számos újdonsággal jelentkezik a korábbi évekhez képest.
A gyerekek megérkezéskor egy tájékoztató programfüzetet kapnak, melybe pontokat gyűjthetnek az esemény különböző helyszínein. A játékok végén a gyerekeket ajándékokkal jutalmazzuk.
Találkozhatnak írókkal, és interjút készíthetnek velük, vagy lejegyezhetik, hogy milyen volt a találkozás.
Benedek Elek meséihez kapcsolódóan illusztrációkat tekinthetnek meg, melyet fiatal, hivatásos illusztrátorok műveiből állítunk ki. A művészek segítségével lehetőségük lesz az illusztrálást is kipróbálni.
Nemzetközi mesekönyv-kiállítást láthatnak, amely bemutatja, hogy a világ különböző tájain milyen mesekönyveket olvasnak a gyerekek.
A folyóiratpavilon egy helyen felsorakoztatja az összes gyermekeknek szóló folyóiratot. Itt a gyerekek kézbe vehetik a lapokat, és természetesen különféle izgalmas játék is vár rájuk.
A szervezők nem feledkeznek meg az internet rajongóiról sem. Lesz gyermekeknek szóló webes vetélkedő nyereményekkel.
Csütörtökön és pénteken 15 órától szakmai beszélgetés várja a pedagógusokat, könyvtárosokat.
Szombaton a családok számára nyitott a rendezvény: koncertek, könyvvásár, bábszínház, dedikálás, és még sok izgalmas program várja a látogatókat.
A programok látogatása csütörtökön és pénteken ingyenes.

Aktuális információk a Csodaceruza honlapján.

Interjú Sándor Csillával a Papiruszportálon.

Nincsenek megjegyzések: