2009. március 10., kedd

Túl a Maszat-hegyen - animációs filmen


Varró Dániel nagysikerű verses meseregényét, a Túl a Maszat-hegyent adaptáló egészestés animációs film előkészítése két éve zajlik a Studio Baestartsban. A filmtervet a Lyonban megrendezésre kerülő Cartoon Movie projektvásárra is beválogatták. Az évente rendezendő rajzfilmes vásár az Európában készülő legjobb animációs filmekből és filmötletekből válogatja össze a résztvevők végső listáját. A program keretein belül a producereknek lehetősége nyílik bemutatni az aktuális projektjeiket a jövőbeni nemzetközi partnereknek, forgalmazóknak, befektetőknek.

A film rendezője a fiatal tehetség, Sándor József, aki 2007-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán. Diplomamunkája egy Spiss nevű amerikai rapper videoklipje, amelyet Anton Corbijn Control című filmje előtt vetítettek a hazai mozik.

A forgatókönyvet Pálfi György (Taxidermia) állandó alkotótársa, Ruttkay Zsófia írta, a verses dialógusokat a költő, Varró Dániel írta. Jelenleg a film vizuális világának kidolgozása folyik két külföldi vendég designer közreműködésével. Sándor József és kis magyar csapata mellett a film figuraterveinek és háttérvilágának kidolgozásán a nemzetközi hírű mexikói Alberto Cerriteno és a japán Minoru Sugiyama is dolgozik. Február közepéig mindketten Magyarországon dolgoztak, most otthonról folytatják a munkát. A film 3D computer animációs technikával, nemzetközi koprodukcióban fog elkészülni.

Nincsenek megjegyzések: