2010. augusztus 13., péntek

Jézus barátai

„Egyszer volt hol nem volt egyszer néhány ember, akik egy napon kétezer évvel ezelőtt találkoztak egy fiatal férfivel a Galileába vezető úton. Mindegyiküknek volt saját munkája és családja, de mindez egy csapásra megváltozott. Ők voltak András és János, Péter, Máté, Tamás… Abban az időben Jeruzsálemben mindenki tudta, hogy ők Jézus barátai.”
Jézus barátai (Gli Amici di Gesú) címmel jelentetett meg gyermekek számára képeskönyvet az olasz Piccola Casa Editrice kiadó, a könyv különlegessége nem témájában vagy az amúgy népszerű olasz illusztrátor, Franco Vignazia személyében rejlik: a könyv szerzője XVI. Benedek pápa. A kiadványhoz írt előszóban Julian Carron spanyol nyelvész-teológus így ír a Szentatya munkájáról: „…kézen fogja az olvasót, hogy együtt fedezzék fel, kik voltak Jézus első tanítványai, hogyan találkoztak a Mesterrel, hogyan hatott rájuk olyannyira, hogy képtelenek voltak elszakadni Tőle.” A könyv szereplőinek – a 12 tanítvány és Pál apostol – kalandjait 48 oldalon keresztül követhetik nyomon egyelőre olasz nyelven a fiatal olvasók. Az angol és a spanyol nyelvű kiadás jövőre várható.

1 megjegyzés:

Makkai Kinga írta...

Szia Zoli! Passzoltak egy labdát, továbbdobom neked:
"Írjál ki tíz plusz egy könyvet, amiket te már olvastál, de ajánlanád a többieknek. nevezz meg öt bloggert, akinek kíváncsi vagy a véleményére, linkeld be őket, és hagyj nekik üzenetet a blogjukban. Jó olvasást."
Üdv
Kinga