2010. augusztus 13., péntek

A kőbe zárt fiú

Cornelia Funke új regénysorozata (Reckless – Vakmerő) a Tintaszívben megismert képzeletvilág újabb fejezete: varázslények, manók, egyszarvúak és a tündérmesék varázslatos világa.
A történet hőse két fiú, akik elvesztették apjukat. A nagyobb, Jacob Reckless számára különösen tragikus a példakép hiánya. Szereti a különös dolgokat, vonzódik a sötétséghez, nagy és erős bátyja öccsének, Willnek. Egy napon Jacob tiltott helyre merészkedik, eltűnt apjuk dolgozószobájában egy tükröt vesz észre, amelyen keresztül – mivel a tükrök már csak ilyenek – átlép egy rejtélyekkel teli világba. A kalandozás a tükörben, az ismeretlen világ felfedezése mindaddig jó mókának tűnik, amíg a Jacob után merészkedő Willt el nem kapják a kőszörnyek, akik foglyukat kővé akarják változtatni. Jacob számára a móka életmentő feladattá válik.
A regény szeptember 14-én egyszerre jelenik meg német és angol nyelven könyv és hangoskönyv formában. A regény világából a www.get-reckless.com oldalon kapunk ízelítőt letölthető első fejezettel, amelyet Cornelia Funke is felolvas és bemutatkoznak a történet szereplői is.

Nincsenek megjegyzések: