2010. március 14., vasárnap

„Családom és egyéb állatfajták” – pályázat családoknak



Pályázati kiírás családoknak a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál alkalmából

A Gyermekirodalmi Fesztivál időpontja: 2010. április 30. és május 2.
Helyszíne: Budapest, Művészetek Palotája
Mottója: „Együtt lenni jó”.
A fesztivál „tündére”: D. Tóth Kriszta.

A család legalább olyan sokféle, mint Gombóc Artúr csokoládégyűjteménye: van ilyen, olyan, emilyen, amolyan – egyben azonban közös mindegyik: hogy más! Emlékszünk még gyermekkorunk kedvenc tanító nénijének megunhatatlan fogalmazástémájára: írd le, milyen a családod! És emlékszünk még arra is, milyen nehéz volt egyedül megbirkózni ezzel a témával… Talán már akkor összehajolt a család apraja-nagyja, hogy segítsen összerakni a mondatokat, gondolatokat. Mi lenne, ha ma újra ezt a feladatot kapnánk, azzal a különbséggel, hogy most érvényes (sőt kötelező) lenne az egész családnak segíteni a mű elkészítésében, a jutalom pedig nem egy ötös, hanem egy közös családi üdülés lenne?
Örökítsék meg családjuk történetének humoros, bolondos, vagy akár szomorkás, könnyfakasztó fejezetét, melynek szerzője a felnőtt, illusztrátora a gyermek vagy akár fordítva.
A lényeg, hogy a család minden tagja, közösen részt vegyen a pályamű  elkészítésében.
Legfeljebb négyoldalas, kézzel vagy géppel írt, fényképpel vagy rajzzal illusztrált történeteiket „Családom és egyéb állatfajták” mottóval az alábbi címre várjuk:
Csodaceruza 1393 Bp. Pf. 340
Nevezési határidő: 2010. április 10.
A két legjobb családi történetet családi üdüléssel jutalmazzuk a zsámbéki Hotel ESPA Bio & Art Hotel,illetve a Hotel Sopron jóvoltából.
Különdíjjal jutalmazzuk a további kiemelkedő pályázatokat a Harmat kiadó által felajánlott 20 000 forint értékű könyvcsomaggal, a Csodaceruza Kiadó által felajánlott 20 000 Ft értékű könyvcsomaggal, illetve a HVG Press „Kuku kaladjai” című megszemélyesített mesekönyvvel.
Az ünnepélyes díjátadóra a Gyermekirodalmi Fesztiválon kerül sor a Művészetek Palotájában 2010. május elsején.
A nyertes pályaművet, illetve az arra érdemes további műveket a Csodaceruza folyóiratban, illetve a Family magazinban közöljük.
A pályázatokat Erényi Ágnes a HVG Press kiadó ügyvezető igazgatója, Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője, és Dr. Pompor Zoltán gyermekirodalom-szakértő bírálja el.

Nincsenek megjegyzések: